KOLOROLOGIJA ILI ČITANJE BOJAMA

U početku bijaše tama i Bog reče: 'Neka bude Svjetlost'.
Iz mraka izroniše Svjetlost dajući život bojama spektra
.

Jedno vrlo zanimljivo i tek načeto područje jeste kolorologija ili 'čitanje bojama'. Iako znana od davnina, još uvijek je potisnuta na rubove ezoterije. Jedini narod koji je diosta razvio 'nauku o bojama' jesu Romi. Oni već stoljećima posjeduju znanje o tome kako određena boja utječe na život čovjeka, te kako ih koristiti u razne svrhe. Moje je mišljenje da su boje neobično važan faktor u razvoju duha. One su prenosioci vibracija energija od kojih je sve sastavljeno i na taj način djeluju na ljudski život na svjesnom i podsvjesnom nivou. Poznato nam je da naša aura tj. naše energetsko polje sadrži boje spektra, te da su one povezane s energetskim centrima ili čakrama. Kako je svaka naša čakra centar ili izvorište određenog tipa energije, tako je i svaka boja prenosioc vibracije te energije.

Čitav svijet je prožet bojama, sastavljen je od boja i živi boje. One su inspiracija i oruđe umjetnika i na neposredan način njihova veza sa Apsolutom. Boje su dar prirode koje nam svojim tonovima čine život veselijim i raznolikijim. Boje su odraz duše...


Boje se vrlo uspješno koriste u raznim iscjeliteljskim terapijama pošto djeluju na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou. No, jeste li znali da se preko boja može proricati i budućnost? Da, može! Razumijevanjem značenja boja na ljudski život, također ćete bolje razumijeti sebe i svoju sadašnju poziciju u životu. Također, moguće je otkriti zašto vas boje neke privlače, a neke odbijaju.

Čitati se bojama može na viče načina, no svi funkcioniraju na istom principu tj. povezanosti vibracije boje s određenom vrstom energije. Maja koristi jednu osebujnu metodu a to je čitanje vrpci različitih boja. Klijent nasumce odabere tri vrpce i na osnovu njih Maja daje tumačanje koje uključuje interpretaciju prošlih, sadašnjih i budućih utjecaja na život klijenta. Također izvlačenje jedne vrpce može se dobiti odgovor i savjet na koknretno pitanje.