NUMEROLOGIJA

'Svijet je izgrađen snagom broja'
Pitagora

Od davnih civilizacija pa sve do danas ljudi su objašnjavali određene pojave i ljudsko ponašanje putem brojeva.

Temelj numerologije je saznanje da svaki broj posjeduje određenu snagu koja nije izražena u simbolu broja, već u okultnoj povezanosti između pojava na zemlji i osnovnih principa u prirodi. Tako je numerologija način povezivanja makrokozmosa i mikrokozmosa. Čovjek kao spona između te dvije dimenzije prenosilac je određenih energija. Te energije, koje smo poprimili rođenjem od prirodnih sila (svemirskih energija) i dobivanjem imena, prikazujemo kroz numeričke vrijednosti broja. Te vrijednosti je vrlo lako izračunati, te napraviti analizu osobe. Potreban nam je datum rođenja te puno ime i prezime osobe.


Za kvalitetnu numerološku analizu potrebno je izračunati tri ključna broja, to su sudbinski broj, psihički ili duhovni broj i broj imena. Preko tih brojeva dobiti ćemo uvid u karakterne osobine i životni put određene osobe.

Sudbinski broj je broj koji opisuje našu sudbinu i otkriva pravi razlog našeg dolaska na svijet. On je karmički uvjetovan, a to znači da je rezultat svih naših djelovanja u prošlim inkarnacijama i na njega se ne može nikako utjecati. Preko sudbinskog broja djeluju sile karme koje nam mogu ići ili u prilog ili protiv nas. Ako nam idu u prilog one su odraz našeg pozitivnog djelovanja u prošlim životima (karmička nagrada), ako nam pak donose nedaće, prepreke i gubitke odraz su našeg negativnog djelovanja u takvoj prošlosti (karmički dug).

Psihički (duhovni) broj govori o tome kako osoba gleda na sebe, tj. opisuje njegovu vanjsku psihologiju (navike, ambicije, potrebe, odnose s drugim ljudima...). On najjače djeluje u dobi od 35 do 40 god, no i u ostalim razdobljima je vrlo aktivan. Iako psihički broj nikada ne gubi svoju snagu, na njega je moguće djelovati promjenom imena ili prezimena.

Broj imena govori nam prvenstveno o društvenom životu osobe, te kako se osoba odnosi prema drugim ljudima i konkretnim situacijama. Tako će broj imena igrati veliku ulogu i u bračnim odnosima. Promjenom broja imena moguće je utjecati na određene sfere života, te pridonIjeti poboljšanju. Isto tako, ako broj imena nije u skladu sa sudbinskim ili duhovnim brojem, moguće je njegovom promjenom postići veći sklad u životu.